08-533 348 00 info@tymc.se

BRF & FÖRVALTNING

 

 

 

 

Våra Områden

Fönsterrenovering & målning

Trapphusmålning

Fasadrenovering & målning

Lokaler

Måleriarbeten i Stockholm

Bostadsrättsföreningar

Bostadsrättsföreningar behöver återkommande måla om trapphuset. Sådana utrymmen kräver att man målar med färger som har god beständighet mot olika slags påfrestningar. Vi äger kunskap om vilka färgkvaliteter som uppfyller de nödvändiga kriterierna, samt kan ge Er råd om vilka färgnyanser som är estetiskt optimala, med tanke på övriga färgval och ljusinsläpp. När det gäller utomhusmålning åtar vi oss alla tänkbara förekommande arbeten för fastigheter. Det kan avse målning av fasader, trappräcken, fönster, dörrar och vindskivor. Vi målar alla slags ytskikt som metall, trä, tegel, puts och plast.

 

 

 

Brf Drivbänken i Vendelsö

26 parhus och radhus  i ett och två plan.

Brf Älgen 16 Östermalm

Målning av fönster hela föreningen, målning av garaget.

Brf Svärdsidan 1 Östbergahöjden

Lackning av portar och dörrar.

Totalrenovering och stambyte

Ombyggnadsmålning

Vi tillhandahåller all slags måleritjänster som kan tänkas förekomma på marknaden. När det gäller målning av våtrum, som efter ett stambyte, utför vi sedvanliga nödvändiga arbeten, som att avlägsna fett och smuts, ta bort färg och tapeter som sitter löst. Därefter utförs grundarbete som att spackla ojämnheter, skarvar, sprickor och eventuella hål. Detta görs med sandspackel som har en förhöjd vattenbeständighet. När ytan är helt torr slipar vi den med fint slippapper. Hörn och vinklar jämnar vi ut med en elastisk fogmassa som kan målas över och är speciellt avsedd för våtrum.

Exempel på målningsarbeten vi utför

Invändig målning

Det är viktigt att utföra ett ordentligt grundarbete när man målar, för att få ett kvalitativt bra resultat med en god varaktighet. Vi skrapar bort gamla färgrester, spacklar ojämnheter och fogar, samt slipar där det behövs. Om en vägg som ska målas har ojämnheter bredspacklar och slipar vi ytan innan vi målar. 

Vi målar även snickerier som dörrar, fönster och köksluckor. 

Fönstermålning & renovering

Tyresö Målericentral målar fönster och utför även fönsterrenovering. Vi gör allt nödvändigt grundarbete, som att exempelvis byta ut trä som skadats av röta. Vi kittar om fönstren och avlägsnar gamla färgrester. Träet grundbehandlas, vi utför spackling, kittar, grundmålar och slutstryker.

Vi behov och i enlighet med kunds önskemål byter vi även ut fönsterrutor mot exempelvis energiglas. Dessa tjänster tillhandahåller vi genom samarbetspartners. Men som kund behöver Ni inte tänka på detta utan vi ansvarar för hela uppdraget, från start till färdigställande.

Utvändig målning

Även här, som vid all målning, är det viktigt att utföra ett ordentligt grundarbete. Det är kanske ännu viktigare vid utvändig målning, då ytorna inte enkom påverkas av tidens tand utan framför allt av vädrets makter.

Vi börjar underarbetet med en ordentlig rengöring. Fasaden tvättas, borstas och vid behov slipar vi den innan målning. Eventuellt mögel och alger behandlar vi med speciella medel. Målade ytor som är blanka och hårda görs mattare genom slipning eller stålborstning.

Vid behov grundmålar vi ytorna.

Tapetsering

Vi utför all slags tapetsering. Här, precis som vid måleriarbeten gäller att man måste vara noggrann med förarbetet. Det kan innebära att vi får ta bort gammal tapet och om väggen är skadad så utför vi nödvändigt och ibland omfattande arbete med spackling och slipning.